Våtslipe før klarlakk

Og skal man egentlig våtslipe før man legger på klarlakken ? Nei, men du kan våtslipe klarlakken mellom lagene for å få det jevnest mulig. Våtslipe renninger og sig i klarlakk – Eksteriør innlegg 17. Steinsprut, lakk -flekking – Annet om bilpleie innlegg 5. Appelsinlakk på nylakkert bil – Eksteriør innlegg 27.

Hva er våtliping og hvordan våtsliper jeg lakk? Lakkbehandling › Ripefjerning Bufret Lignende Slik våtsliper du bilen. Viktigere enn noen gang er rengjøringen før du starter. Vask bilen grundig slik at du får vekk alt løst skitt, og deretter bør du dyprense med clay slik at svevestøv, partikler og annen forurensning fjernes.

Deretter maskerer du med tape alle kanter og detaljer som lister, lykter, emblemer aller andre . En detaljert beskrivelse er ønsket. Hvordan rengjør man etter våtsliping ?

Er det da klart til klarlakk ? Våtsliper man mellom hvert lag klarlakk også, eller er det bare noe man gjør på lakk med farge? Med hvor fint papir bør man pusse før man starter lakkering? Hvorfor ikke bare gjøre deg ferdig med lakkingen og våtslippe hele det panelet?

Avslutt med en polering. Null overgang, null vaskeriper osv. Mener du da å legge på klarlakk også våtslipe ? Hvor mange lag klarlakk burde jeg legge på da, før jeg våtsliper ? Eller våtsliper jeg mellom hvert lag? Må jeg slipe over hovedlakken før jeg legger klarlakk ! Multona autolakk og Spraymax 2k klarlakk. Blir faktisk ikke så værst.

La på to lag basecoat for 24t ca. Tenker jeg venter en times tid før jeg legger to lag klarlakk med min mellomrom. Ja, så da har jeg lakkert sykkeln min metallic svart, el starlight black som det heter.

Klarlakken fikk jeg nice Appelsin effekt på, så nå må jeg slipe hele driten igjen. Men mitt spørsmål lyder som følger. Da jeg pusser på lakken nå kjennes den veldig myk ut.

Har stått i timer før jeg begynte å . Skal du sparkle er det bare å sparkle i vei, før du pusser ned igjen. Veldig godt mulig du må sparkle og pusse et par ganger for å få et bra resultat. Her må du vaske mellom hver gang. Husk å la det tørke skikkelig før du begynner med våtsliping og klarlakk. Personlig har jeg en ganske gammel bil som . Bilpleie, dekk og styling – Diskusjon.

Trenger hjelp med spray lakkering. Hva skal jeg gjøre etter lakken er på? Kabinetter og modifikasjoner. Alt om Ford › Karosseri, lakk og bilpleie Bufret Lignende 10. Etter jeg har lakert med farge.

Vil ha best mulig resultat da jeg prøver og få meg litt erfaring. Skal lakere med sprøyte fra biltema, den dyreste de. Det vanligste å gjøre er å legge klarlakken vått.

Dvs å legge den før basen er tørr. Rustpussing – Sparkling – Grunning – Lakk – Klarlakk? Forum › Teknisk › Teknisk Bufret Lignende 9. For å jevne ut kan du bruke fyller før eventuell grunning, men det må du nesten vurdere når du kommer så langt. Ikke våtsliping , da sparkel, grunning osv trekker fuktighet.

Litt avhengig av hva slags lakk du bruker, så er det forskjeller på hvor lang tid du skal vente før strøk osv. Vi selger alt fra slipemateriell og sparkel til lakk og klarlakk. Før påføring av toppstrøk.

Ideell for bruk på profilerte overflater der vanlig pussepapir. Det å vaske bil i en bilvaskemaskin med børster, påfører dessverre lakken betydelig slitasje. Har just kjøpt meg en HVLP sprøyte og en nye kompressor på 50L Driver og øver meg litt før jeg hiver meg over bilen. Men klarer ikke få en fin klarlakk slik at jeg kan speile meg(blir på en måte appelsinhud) Min fremgangsmåte.

Pusser ne først grovt så finnere. Jeg synes at 400-papir blir for grovt å avslutte med før lakk , spesielt hvis det skal være metallic- lakk på bilen. Når jeg skal lakke metallic bruker jeg å ta meg en siste runde med 800- papir.

Er riktig at man bør unngå våtsliping pga. Mulig mange ser på dette som unødvendig mye jobb, men det er før en ser resultatene, særlig hvis en har tid til å la bilen få tørke uten varme i tillegg. Har arbeid på ett verksted der dem brukte våtsliping på grunning og på overganger fra klarlakk før rubbing og polering.

Ubehandlet: Papir til ubehandlet underlag er gjerne litt røffere – med korning som er hakket skarpere i kanten. Maling, lakk og sparkel: Disse papirene er bearbeidet med Stearat, for at papiret ikke skal tette seg så fort. Det gjør det gjerne når en pusser maling etc. Våtsliping : Selve papiret er vannfast, slik at . Jeg har gjort dette før , med variert resultat.

Jeg er også newbie på dette med lakkskader, selv om jeg har prøvd meg med lakkrep. Delfleet Tynner– Langsom. Basislakkerte områder som er etterlatt over natten må mattes ned før påføring av klarlakk. Påføres på original, ovnstørket 2K lakk eller PPG Deltron primere, med unntak av: D8NCT PRIMER.

Alle overflater som skal lakkeres, må avfettes med et egnet PPG rensemiddel (se teknisk datablad) før våtsliping med slipepapir P8eller tørrsliping med slipepapir. Men hvilken lakk skal jeg ta? Tar også en boks med epoxy grunning, da jeg har lest at epoxy grunning er best.