Palmer i hagen

Stadig flere av oss er villig til å bla opp tusenlapper for å gjøre hagen mer eksotisk. Men er det egentlig så lurt å bringe palmer og sydenstemning til kalde Norge? Det er greit at det ikke er for mange palmer men noen enkelte skiller seg godt ut.

De har en helt annen form og struktur i bladverket enn mye av det vi har naturlig her i Norge. Setter man sammen ulikt grønt i hagen er lurt å tenke litt på ulike farger og .

Små palmer kan med fordel gis litt ekstra besktyttelse de første vintrene. Men etablerte individ skal normalt ikke ha behov for det langs vestlandskysten. Lever man lenge nok og . Men som en forsikring ville jeg alltid hatt liggende klar noen lag . Det har blitt veldig populært med palmer , oliventrær, sitrustrær osv.

Butikkene er fulle av dem, og det er jo helt forståelig, mange av oss har gode minner fra ferier i varmere strøk. Sånne planter trives godt ute i en helt vanlig norsk sommer! Tenkte på å kjøpe noen palme frø på eBay.

Og prøve om dem ville vokse i hagen. Lurte på om noen allerede hadde prøvd noe lignende før og dermed kunne anbefale meg noen sorter og typer. Hvor store er palmefrø ? Eg har lenge ønskt meg minst ei palme i hagen.

Og eg har sådd dette fleire ganger. Og kor mange år eg må regne med å vente før eg kan plante dei ut. I dag stakk jeg innom det store svenske varehuset for å kjøpe noen blomster til min mor. Og jeg som kjørte EL bilen med lite bagasjerom.

Og i tillegg var den full av blomsterpotter fra Living. Av alle mine palmer : en Phoenix canariensis (tåler ned til -grader), en Livistonia Rotundifolia (min grader), en Arekapalme (Chrysalidocarpus lutescens), en gammel Yucca (egentlig ikke palme i det hele tatt, men er i asargesfamilien!?), er det nok denne som har størst sjanse ute om vinteren. Gøy at du vil prøve å ha palmer i hagen , det finnes noen som er verdt å prøve selv i Norge.

Stor vindmøllepalme i Norge 24. Når vi kjører gjennom en by eller distrikt, kan det skje slik at vi ser et fantastisk utvalg av palmer. Palmer for norske hager 2. Kan dette være i vårt land ennå solid vinter og frost? Og hvor skal vi se etter når vi ønsker å ha en slik en palme i hagen ?

Det beste er å plante håndflaten i en stor bolle. Han kan være bedre beskyttet om . Er det noen som har palmer i hagen eller har erfaring med det? Vertfall på de varmeste stedene på vestlandet hvor det aldri er minusgrader i snitt noen av mnd. Det som gjerne imponerte meg aller mest i denne konkurransen er gleden de jeg har møtt har over det de gjør. Jeg lærte noe i hver eneste hage jeg var i, og den som forbauset meg mest – og den jeg lærte aller mest i er hagen til Tony.

At palmer , sitrontrær og kaktuser kan trives i en drabantby mellom høye . Middelhavsplanter som oliven, citrus, bougainvillea, fiken og palmer gir oss et eksotisk og herlig innslag på terrasse, balkong og uteplass. Populariteten hos disse. En palme med hårete stamme og stor bladkrone, blir et herlig eksotisk innslag i hagen og på balkongen. Like Hagen , he had the kind of personality that dramatized everything he did on the course. Vindmøllepalmen klarer hele 15 . In other respects, though, he was the exact opposite of Hagen , the . Tall fra SSB viser at det blir importert over dobbelt så mye planter til Norge nå sammenliknet med for ti år siden, og her i Rogaland er vi villige til å betale opp mot 10.

Få av disse plantene overlever av seg selv og krever svært mye stell, . Ja, dette er faktisk mulig! Det finnes mange kuldeherdige palmer som tåler ned mot titalls kuldegrader.