Male teak skjenk

På sikt har jeg kanskje lyst til å pusse den ned og male den i en knæsj farge, men foreløpig var det å få den sånn nogenlunde representabel. Den gamle skjenken som skulle fått seg en skikkelig oppfriskning. Nå har den ene endelig fått nytt liv!

Ja, når jeg først hadde så mye gul maling her er det jo bare å brette opp armene å male. Denne kommoden fikk jeg av min datters kjæreste. Med en grundig vask og noen malingsstrøk ble den ihvertfall gul, og igrunn ganske kul synes jeg,.

Messingbeslagene ble skrudd av, skrubbet og pusset, for så å bli . Fått tak i en brun høy gammel skjenk. Har tenkt lenge å finne meg sånn for å pusse den opp og male den. Jeg behandlet den her om dagen med.

Jeg har pusset opp et gammelt teakmøbel med en slags voks som gav fin næring til ovrrflaten som var blitt litt tørr. Kunne velge mellom silkematt og blank . Male tremøbler- hvilken farge? Flere resultater fra forum.

Hus og hage innlegg 24.

Fornyelse av gammelt teak nattbord – Happy Homes Norge blogg. Bruk et avfettende vaskemiddel. Jeg bruker ALLTID trestjerners gulvrens fra Scanox, den er helt SUPER. Fjerner fettet lett, ikke bare drar det bortover, og etterlater seg heller ingen hinne du må gnukke godt med vann for å få bort, som salmiakk. Hvordan male gammelt teakmøbel.

Ved nedpussing av flater, oljebehandling eller. Før du skal male møbler så er det viktig at lakkede flater (rester av gammel oljemaling, eller lakk) pusses ne så det blir matt og ripet opp. Så bruker man en heftegrunn, og så . Fredrik Kayser Spekter for Skeie Møbelfabrikk. Ting fra Torget, Skjenk , Møre og Romsdal, Torget. Siden har det også kommet salongbord i teak fra en grandtante, et annet bord fra en gammel venninne i Farsund og en skjenk.

Jeg vet ikke om det er ordentlig teak engang, jeg. Det løste Karina med å male rundt vannflekken med turkis maling. Det var jo litt kjedelig før. Og litt for ordentlig og fint.

Jeg har en gammel ubehandlet skjenk som jeg ikke vil kvitte meg me men som jeg ikke har plass til inne. Lurer derfor på å sette den ut på terrassen. Er det noe jeg kan behandle den med som gjør at den tåler vær og vind uten miste preget sitt?

Vil helst ikke male den.

Se oppskriften på fornyelse av fire typisk loppefunn: Furukommode, telefonbord i teak , salongbord i teak og en 50-talls spisestuegruppe. I dette eksempelet er det et teakbord fra 70-tallet som skal rengjøres og lakkeres på ny. Forskjellige tretyper krever forskjellige behandlinger, så du bør spørre i en malerforretning hva det er som gjelder for dine møbler. Men prosessen er mye den samme. Teakbordene ble på 50-tallet et statussymbol i . Vintage teakmøbler er ofte møbler med god design, og teak er et spesielt flott treslag, med fin lød.

Her får du noen gode råd til hvordan du kan pusse opp teakmøblene for at de skal få tilbake sin fordums prakt. Det aller meste av teakmøbler er behandlet med olje originalt. Skap, skjenk … og kanskje, kanskje det store bordet. Nei, du mener vel at det trigger til å male noen møbler:O)). Jeg kom aldri så langt som å male alt hvitt, og nå er jeg i en periode der treverk i ulike nyanser fra ubehandlet treverk til oljet teak er helt min greie.

Sennepsgult, olivengrønt, respateks og brune finér- og teakmøbler var populært. Men det spiller ingen rolle. Denne malingen er lett å male me totalforvandler et retromøbel og fås i 0 1 og – altså fra helmatt til helblank utgave.

Vi viser deg hvordan du går frem, steg for steg. Faktisk ikke som et bord engang, der det ligger stykkevis og delt på gulvet, med gamle flekker etter både maling og kaffekopper. Fra et søskenbarn som selv ikke følte for å gyve løs på oppussingsprosjektet. Selvsagt sa jeg ja til å ta det slitne teakbordet under mine . Liberon Finishing oil er super til å fornye sliten teak ! Oljen er herdende og kan også brukes på benkeplater av tre.

Den blir blankere og blankere jo flere strøk du legger,. Her er stolen til høyre nesten ferdig. Ser godt forskjell på de sant?

Ved hjelp av maskeringstape og maling fikk denne slitne skjenken et nytt liv.