Hvor mange lag med klarlakk

Har tenkt å kjøpe en gammel monster 90 å lakkere den. Hvor mange lag du bruker avhenger av hvor nøye du er. Jeg lurer på hvor mange lag med klarlakk det er på en bil? Tenkt å lakke opp igjen bilen og vil da ha ett eller to lag til med klarlakk.

Sitter med en sprayboks med klarlakk foran meg nå. Der står det bare legg flere lag. Hva som skal lakkeres og hvor mye? Fikk noen tips av en billakkerer med å vaske veldig godt med Lynol, bruke god grunning, lakk og så klarlakk.

Lakkering – Nybegynner innlegg 23. Får ikke til å lakkere – Eksteriør innlegg 26. Skal ha på klarlakk – Annet om bilpleie innlegg 28. Behandling av steinsprut og riper i lakk – Annet om. Er det vanlig med klarlakk?

Bilpleie, dekk og styling – Diskusjon. Hei, jeg driver og flekklakker litt på bilen min, men jeg synes det blir litt matt, det er ikke metallik bare vanlig farge. Likevel ser det latterlig mye bedre ut med klarlakk! Har spotlakkert – når kan jeg polere?

Andre_Forum › Teknisk Bufret Lignende 30. Skal lakke et par flekker på ramma til sykkelen min. Men mer for å hindre rust. Har no pussa ned og vaska med whitesprit.

Har også tatt på et lag med grunning. Lakken eg har kjøpt er på spray-boks fra bil-extra. Blandingsforhold(tynner) osv. Tror ikke lakken skal tørke helt mellom hvert strøk. Lakk og Karosseri innlegg 30.

Lakken ble matt uansett hvor mange lag klarlakk jeg hadde på. GRUNNING, BASEFARGE, TETTFARGE OG KLARLAKK. Alle tørketider forutsetter 20C og R. Hvis du jobber i ett rom med lavere temp. C, kan du varme opp sprayboksen og området du skal lakke, før du setter i gang!

Bruk gjerne en stråleovn eller lampe til å varme opp området du skal behandle. Begynte et oppussigsprosjekt av et gammelt spisebord. Kjøpte hobbyplaten av furu som jeg har brukt som bordplate. Beiset de, og skal nå lakkere.

For det første så ønsker jeg å beholde den matte looken. Damen på butikken sa halvmatt-lakk ville gå greit. Også lurer jeg på hvor mange lag. Ikke legg for tykke lag og ikke for mange , det største problemet med billige enkomponent lakktyper ( lakk uten herder) er ofte at de ikke herder skikkelig. Blir spennende å se hvor lenge den holder.

Grunning, skal jeg grunne akkurat der jeg har pusset og sparklet? Hvordan gjør jeg grunningen? MUST med sånn ordentlig lakk ? Klarlakk bare spraye over der jeg har lakkert? Flere resultater fra bimmers. Hvor lenge etter lakkering må jeg vente før jeg . Proson twin 6så lurer eg på om eg skal legge på klarlakk matt eller klarlakk blank?

Står litt om lakking på slutten av siden. Våtsliper man mellom hvert lag klarlakk også, eller er det bare noe man gjør på lakk med farge? Med hvor fint papir bør man pusse før man starter lakkering? Jeg brukte 2papir på MDF. Med lakkert overflate holder møblene lenger.

Legger du på lakken i mange lag blir møbelet lekkert speilblankt. Holder det med å matte ned eller vil du slipe vekk all gammel lakk ned til nakent tre? Dersom overflaten er veldig slitt, bør du slipe fullstendig rent. Hva får lakk til å sitte på treverk, hvordan fester lagene seg til hverandre, hva gjør overflaten blank og hva skal til for at blankheten skal vare? Det er vanskelig å oppnå jevn tykkelse på filmen etter mange lag.

Jo, hvis du tar et ark 2papir rundt en trekloss og begynner å pusse, vil du fort finne ut hvor ujevn lakken er. HeiFant ut at jeg hadde litt lite å finne på nå mens jeg venter på sommervarmen og skikkelig fint båtvær. Så jeg har nå valgt å pusse ned en eldre liten spe.

Jeg liker å ha så korte mellomrom fordi da vil lakken herde seg skikkelig! Det blir bare dritt med sprayboks lakk i forholdt til ordentlig lakkering samme hva du gjør. Problemet er at lakken er så tynn i boksen, og det for at lakken skal kunne komme ut av dysa. Så samme hvor mange lag du legger vil hvert lag være for tynt for at du skal klare å oppnå den tykkee lakk følelsen du får fra . Tror dere det vil funke å lakke skia – forutsatt at jeg: – sliper godt – maskerer stålkanter – grunner nøye – sprayer mange tynne strøk med lakk – og til slutt mange lag med klar lakk. Jeg har et par ski som begynner å se litt slitne ut.

Noen som har erfaringer her? Vil lakk og klarlakk sitte med tanke på at skia flekser mye ? Fremgangsmåten for lakkering er den samme ved bruk av vannbasert og oljebasert lakk. I entreer hvor vann fra støvler og lignende blir liggende lenge kan lakken få misfarginger.